Category:

Tales

Bardhoshi dhe Kafi

Na ishte njëherë një dhëmb i cili vazhdimisht qante dhe ankohej për pamjen dhe shendetin e tij. Atij i kishin rënë flokët dhe lëkura i ishte errësuar. Me dhimbje i thotë vëllait të tij: “Unë jam plakur dhe ndihem i sëmurë dhe jo shumë në formë”.  I trishtuar vazhdoi të qante, dhe filloi të përplaste këmbë e duar në shtëpinë e tij po e dini ç’ndodhi?    Në ato moment Mira zgjohet e tromaksur dhe qan me të madhe. Ajo

Continue reading ➝

Kafi që donte të bëhej i pashëm

Një dite Kafi ishte mërzitur me pamjen e tij dhe vendosi të shkonte të blinte çokollatën e rradhës për të larguar merzinë dhe për t’u kënaqur.  Hyri në supermarket por kur arriti te rafti i çokollatave, takoi  shokun e fëmijërisë së tij… kishin shumë vite që nuk ishin parë dhe vrapuan te njëri-tjetri për t’u ç’mallur. Me duart në qafë te njëri-tjetri, Kafi ynë i mahnitur e pyet shokun e tij: “Bardhoshti vjen një aromë kaq të mirë…. Sa kohë

Continue reading ➝

‌‌Ismail‌ ‌Qemaili‌ ‌dhe‌ ‌Shqiponja

Një herë e një kohë një djalosh i vogël jetonte në një lëndinë shumë të bukur. Në të kishte lule shumëngjyrshe dhe të shumëllojshme. Ai kishte një shok të pandashëm, që e ndihmonte për të zbukuruar akoma më shumë lëndinën: një shqiponjë. Shqiponja shtegtonte vazhdimisht në vende të ndryshme e me sqepin e saj sillte lule për lëndinën e djaloshit Ismail Qemali. Një ditë shqiponja solli lulen e rradhës dhe në sytë e saj të mprehtë Ismaili pa një shqetësim

Continue reading ➝