Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Kafi që donte të bëhej i pashëm

Një dite Kafi ishte mërzitur me pamjen e tij dhe vendosi të shkonte të blinte çokollatën e rradhës për të larguar merzinë dhe për t’u kënaqur. 

Hyri në supermarket por kur arriti te rafti i çokollatave, takoi  shokun e fëmijërisë së tij… kishin shumë vite që nuk ishin parë dhe vrapuan te njëri-tjetri për t’u ç’mallur. Me duart në qafë te njëri-tjetri, Kafi ynë i mahnitur e pyet shokun e tij: “Bardhoshti vjen një aromë kaq të mirë…. Sa kohë pa të parë, qënke rritur shumë. Shiko si shkëlqeke! Dukesh dhe goxha i fortë! Por Bardhosh, ç`ke, pse s`më flet? Çfarë të mundon?

 

Bardhoshi me zë të dridhur I tha: “ Miku im Kafi, shoku im i zemrës… unë u mërzita kur të pash që ti je kaq i dobët dhe kaq i zi… ishe shumë i bardhë dhe i bukur kur ishim fëmijë…! Ke dëshirë të vrapojmë dhe të stervitemi të dy bashkë, ndoshta të ndihmon…. 

Kafi e harroi pse ishte në supermarket, iku me mikun e tij plot gëzim për t`u stërvitur. Aty pa tek po vraponin dhe stërviteshin plot “bardhoshë” të shëndetshëm dhe të bukur…

Kafi priste të djersiste e të bënte ushtrime të vështira, por Bardhoshi ynë iu drejtua:

 

“Kaf hajde të bësh ushtrimin e parë, një dush i ngrohtë plot shkumë me aromë të mirë… Kafi i mrekulluar filloi të hante shkumën dhe tha “kjo është një çokollatë e bardhë por më e shijshme mmmmm”… Kafi nisi të luaj me shkumën e fuste në gojë… bënte kapele ndër sy… madje bëri edhe një mjekër të madhe të madhe dhe ju drejtua vetes: “Kafi tani e ka rradhën ushtrimi i dytë: të hash frutat dhe perimet….dhe qeshi”!

ehhhh… ç’të shikonte Kafi???? Që ditën e parë të stervitjes njollat kafe filluan t`i zbeheshin, vinte aromë të mirë dhe ishte mjaft i pashëm…!

 

Rrugës për në shtëpi Kafi ja nisi këngës:

Jammmm i bukur jammmmm i miiiiiirë jaaaaaam si një ëmbëlsirë….

Ejani te unë, ju ore shokëëëë

Tju mësoj Kafi…. Çfarë ka në këtë botë….

Nga një dhëmbë i prishur…. Shikoni si u shëndërrroooovaaaaa…

I pashëm, simpatikë sëmundjes ja hodhaaaaa

 

Prandaj ju ooo fëëëmijë

Të dashuuurit e miiii

Dushin mos ja lëni dhëmbëve pa bërëëë

Që sëmundja ata të mos t`i zërëëëë

 

Na jepni ju vogëlushaaaa

Fruta dhe perime

(Ja bëri Kafi Mmmmmmm)

Ne dhëmbët  shumëëëë i duam

Dhe aqqq shuuumëëë ne i shijuuuaaammm

Refreni

Fëëëmijëëë fëëëmijëëë fëëëmijëëëë

Juuuu oooo dashuuuriiiii

Ju botëëën gjelbëroniiiii

Neve na gëëzzzzoniiii

Buzëqeshiiimmmm sëë bashkuuu

Plot nur edhe dritëëëë

Lozimmmm tok të gjithëëëë

Lumturishtttt….shëndetësishttttt….gëzimërishttttt

 

Të gjitha të drejtat e rezervuara.

TIP.AL