Tag:

shkolla

Si ndikon koha para ekranit dhe koha në natyrë psikologjinë e fëmijëve.

Shfaqja e shqetësimeve të shëndetit mendor në mes fëmijëve dhe adoleshentëve po rritet globalisht. Zhvillimet teknologjike në dekadat e fundit kanë rritur lidhjen e fëmijëve me teknologjitë dhe ekranet dixhitale (koha e ekranit), dhe tregojnë për një reduktim të kohës që fëmijët kalojnë në natyrë.

Shkollat verore dhe fëmijët

Tashmë janë bërë traditë shkollat dhe kampet verore për fëmijë. Edhe pse më rrallë të hasura për fëmijët e moshës parashkollore, një organizim përshtatur interesave të tyre, është gjithsesi i mundur.