Tag:

fillimi

Si ndikon koha para ekranit dhe koha në natyrë psikologjinë e fëmijëve.

Shfaqja e shqetësimeve të shëndetit mendor në mes fëmijëve dhe adoleshentëve po rritet globalisht. Zhvillimet teknologjike në dekadat e fundit kanë rritur lidhjen e fëmijëve me teknologjitë dhe ekranet dixhitale (koha e ekranit), dhe tregojnë për një reduktim të kohës që fëmijët kalojnë në natyrë.

Shkollat verore dhe fëmijët

Tashmë janë bërë traditë shkollat dhe kampet verore për fëmijë. Edhe pse më rrallë të hasura për fëmijët e moshës parashkollore, një organizim përshtatur interesave të tyre, është gjithsesi i mundur.

Loja me baltën

Loja është esenciale dhe nevoje fiziologjike-edukative për fëmijën.  Themi nevojë fiziologjike sepse nuk mund të përfytyrohet dot fëmijëri pa lojra. Që në kohët edhe më

Larja e dhëmbëve te fëmijët

Është esenciale dhe ka vlerë jetike larja e dhëmbëve për shëndetin dhe pamjen e fëmijëve tuaj.   Larja e fëmijëve shmang jo vetëm sëmundje të

Motorika Fine

Aftësi motorike është shkathtësia që mund të ketë ose mund të përftojë fëmija. Ajo është pjesë integrale e zhvillimit të fëmijës.   Zhvillimi fizik së bashku