Tag:

tip

Si ndikon koha para ekranit dhe koha në natyrë psikologjinë e fëmijëve.

Shfaqja e shqetësimeve të shëndetit mendor në mes fëmijëve dhe adoleshentëve po rritet globalisht. Zhvillimet teknologjike në dekadat e fundit kanë rritur lidhjen e fëmijëve me teknologjitë dhe ekranet dixhitale (koha e ekranit), dhe tregojnë për një reduktim të kohës që fëmijët kalojnë në natyrë.

Shkollat verore dhe fëmijët

Tashmë janë bërë traditë shkollat dhe kampet verore për fëmijë. Edhe pse më rrallë të hasura për fëmijët e moshës parashkollore, një organizim përshtatur interesave të tyre, është gjithsesi i mundur.

Loja me baltën

Loja është esenciale dhe nevoje fiziologjike-edukative për fëmijën.  Themi nevojë fiziologjike sepse nuk mund të përfytyrohet dot fëmijëri pa lojra. Që në kohët edhe më

Larja e dhëmbëve te fëmijët

Është esenciale dhe ka vlerë jetike larja e dhëmbëve për shëndetin dhe pamjen e fëmijëve tuaj.   Larja e fëmijëve shmang jo vetëm sëmundje të

Bardhoshi dhe Kafi

Na ishte njëherë një dhëmb i cili vazhdimisht qante dhe ankohej për pamjen dhe shendetin e tij. Atij i kishin rënë flokët dhe lëkura i

Kafi që donte të bëhej i pashëm

Një dite Kafi ishte mërzitur me pamjen e tij dhe vendosi të shkonte të blinte çokollatën e rradhës për të larguar merzinë dhe për t’u

Motorika Fine

Aftësi motorike është shkathtësia që mund të ketë ose mund të përftojë fëmija. Ajo është pjesë integrale e zhvillimit të fëmijës.   Zhvillimi fizik së bashku